nieuws

Jalhaij haalt uit naar Palace-baas

Restaurant

Het vertrek van Pascal Jalhaij bij het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee heeft wel degelijk te maken met de komst van Eugène de la Croix, de nieuwe baas van het hotel. Dat zegt Jalhaij in een interview in Misset Horeca. De la Croix meldde eerder dat dat niet het geval was.

Jalhaij haalt uit naar Palace-baas

‘Of mijn afscheid te maken heeft met de komst van Eugène de la Croix? Ja. Het Palace Hotel heeft in vijf jaar vijf manager gehad, dat is niet goed voor de stabiliteit. Daar creëer je geen instituut mee zoals het Amstel Hotel, De l’Europe of het Kurhaus. Ik vind dat het management constant moet zijn en de creatievelingen wispelturig. Bij het Palace was het omgedraaid’, aldus een openhartige Jalhaij in Misset Horeca.

Jalhaij vervolgt: ‘De nieuwe directeur heeft gespeecht en mij een euro overhandigd, die hij ergens had gevonden. Het begin van mijn startkapitaal, zei hij. Ik heb mij nog nooit door iemand zó beledigd gevoeld. Ik heb van tal van collega’s felicitaties ontvangen. Er zijn meer mensen die mij feliciteerden dan die medelijden met mij betuigden’.

Bij de bekendmaking van Jalhaij’s vertrek eind september stelde De la Croix, die een maand eerder was aangesteld als nieuwe directeur, dat hij grote plannen had met Jalhaij. ‘Zijn vertrek heeft helemaal niets te maken met mijn komst. We hadden goede plannen. Pascal wilde catering gaan doen en was enthousiast over zijn betrokkenheid bij andere diensten van het hotel’, aldus De la Croix destijds.

Jalhaij werkte al met al nog geen jaar voor restaurant Chatillon in het Palace Hotel. Hij geeft nu aan dat hij kort na zijn start bij Chatillon al twijfels had over zijn nieuwe avontuur. Jalhaij in Misset Horeca: ‘Na een paar maanden had ik al twijfels. Aanvankelijk was het druk, maar als je op een gegeven moment met je team mise en place staat te maken voor vier tafels, begin je te twijfelen aan je kunnen. En ik merkte het ook aan de jongens, die raakten gedesoriënteerd.’

Inmiddels is Jalhaij druk bezig met de voorbereiding een eigen restaurant te starten in zijn geliefde Amsterdam. Zijn maître bij Chatillon, Stephan Knecht, gaat met hem mee. Bij zijn zoektocht naar een geschikt pand en het opstarten van een eigen zaak krijgt Jalhaij hulp van topkok Robert Kranenborg.

Zie ook:

Jalhaij wil derde ster, maar weet nog niet hoe

Reageer op dit artikel