nieuws

Jamie Oliver beloond voor strijd tegen obesitas

Restaurant

De Britse chefkok Jamie Oliver krijgt een prijs voor zijn strijd tegen obesitas en junkfood. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 111.000 euro. Daarnaast mag kok Jamie Oliver een ‘wens doen om de wereld te veranderen’.

Jamie Oliver beloond voor strijd tegen obesitas

Oliver krijgt de prestigieuze TED-prijs, TED staat voor Technology, Entertainment en Design, omdat hij zich onder meer inzet voor gezonder eten op scholen.

Achter TED zit een Amerikaanse groep wetenschappers, ondernemers en kunstenaars. In november 2009 vond in Amsterdam het eerste Nederlandse TED-congres plaats. Zijn wens om de wereld te doen veranderen maakt de kok op 10 februari bekend. De organisatie gaat er voor zorgen dat deze wens in vervulling gaat.

Gezonde schoolmaaltijden

De jury van TED roemt Oliver om zijn inzet voor gezondere maaltijden op scholen en zijn inzet voor het restaurantconcept Fifteen, waarbij jongeren de kans krijgen een interne horecaopleiding te volgen.

Kookboeken

Daarnaast heeft de kok twaalf tv-series gemaakt die te zien waren in 130 landen. Hij schreef tien kookboeken die zijn verschenen in 29 talen. In totaal zijn er 24 miljoen stuks van verkocht.

Reageer op dit artikel