nieuws

Jamie Oliver opent eigen kookwinkels

Restaurant

Jamie Oliver opent een eigen keten van kookwinkels. Klanten kunnen hier samen met professionele koks maaltijden klaarmaken, kookartikelen kopen en kant-en-klare maaltijden aanschaffen.

Jamie Oliver opent eigen kookwinkels

Dat melden de Britse media. De eerste vestiging opent eind februari de deuren in het zuiden van Londen. De televisiekok laat daarmee een langgekoesterde droom uitkomen. Hij is ervan overtuigd dat restaurantwinkels consumenten kunnen stimuleren beter zelf te koken met pure ingrediënten in plaats van pakjes en zakjes.

Hij denkt bovendien in te spelen op een behoefte bij consumenten. ‘Mensen hebben thuis of op school niet meer leren koken. Door chefkoks klanten te laten helpen denk ik mensen weer enthousiast te kunnen maken over levensmiddelen. Als de gebruikte artikelen en het eindresultaat van hoog niveau zijn, weet ik zeker dat de formule veel klanten gaat aanspreken’, zei Oliver bij de presentatie van zijn plannen.

Moeilijk moment

De topkok kiest voor de lancering een moeilijk moment. Britse consumenten houden massaal de hand op de knip, waardoor veel winkelketens in de problemen zitten. De ondernemende chef laat zich daardoor echter niet tegenhouden. Later dit jaar opent hij onder de naam Jamie’s ook een Italiaans restaurant. Zijn televisieproject Fifteen heeft tot de opening van verschillende restaurants geleid.

Reageer op dit artikel