nieuws

Jonnie Boer: ‘Boek niet schadelijk voor Michelin

Restaurant

Het boek ‘De magie achter de Michelinster’ van Paul van Craenenbroeck is niet schadelijk voor Michelin. Iedereen is vrij om zijn mening te geven en Michelin is en blijft hét instituut, laat Jonnie Boer van De Librije weten. Boer schreef het voorwoord in het boek dat volgende week verschijnt.

Jonnie Boer: ‘Boek niet schadelijk voor Michelin

‘Ik heb het boek nog niet kunnen lezen, want het is er nog niet. Uit respect voor Van Craenenbroeck, die veel voor de Nederlandse gastronomie heeft gedaan, hebben wij het voorwoord geschreven. Dit voorwoord staat los van wat Van Craenenbroeck heeft meegemaakt en in zijn boek beschrijft’, aldus Boer.

Boer vervolgt: ‘Ik vind dat iedereen vrij is wat hij zegt over wat hij meegemaakt heeft. De ophef die er nu is, zal zijn omdat alleen het negatieve naar voren komt. Misschien staan er ook wel leuke dingen in. Hij heeft er niet voor niets 22 jaar gewerkt’.

Van Craenenbroeck werkte 22 jaar voor Michelin en vertrok ruim vijf jaar geleden als hoofdinspecteur Benelux bij het culinaire instituut. In zijn boek schrijft hij over vriendjespolitiek en incompetente leiding van het hoofdkantoor in Parijs.

‘Toen Cees Helder zijn derde kreeg, had ik daar vrede mee. Die generatie verdiende het. Zo zie ik het en geduld is een schone zaak. Drie jaar later kregen wij een derde ster’, aldus Boer, die reageert op een opmerking van Van Craenenbroeck dat ‘Parijs’ drie jaar lang de derde ster van De Librije tegenhield.

Reageer op dit artikel