nieuws

Karpendonkse Hoeve breekt met Alliance Gastronomique

Restaurant

Sterrestaurant De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven breekt met de Alliance Gastronomique. ‘De koers van Alliance is niet mijn koers, laat eigenaar Ingrid van Eeghem weten. Ze heeft deze stap besproken met haar eerder dit jaar overleden vader Leo van Eeghem, boegbeeld van de Alliance.

Karpendonkse Hoeve breekt met Alliance Gastronomique

Ingrid van Eeghem zegt de beslissing op rationele gronden te hebben genomen. ‘Ik ben opgegroeid met een Alliance-hart. Ik vind het ook een geweldige club met prachtige bedrijven. Maar ik kan de club niet buigen naar mijn persoonlijke wensen.’

Marketing restaurants

De persoonlijke wensen van Van Eeghem liggen op het gebied van marketing. ‘Het marketingbeleid is niet zoals ik het wil zien. Ik zou meer gezamenlijke acties willen zien. Samen als merk naar buiten treden om het sterker te maken.’

Van Eeghem laat weten dat het uittreden van De Karpendonkse Hoeve in goed overleg is gegaan met het Alliance-bestuur. ‘We hebben er meerdere malen over gesproken. Het is echt niet van de een op de andere dag gegaan.

Loe van Eeghem

Ingrid van Eeghem besprak haar plannen ook nog met haar vader, de in maart van dit jaar overleden Leo van Eeghem. Hij was een van de steun pilaren van de Alliance Gastronomique en lange tijd voorzitter. ‘Hij kon zich in mijn overwegingen vinden, maar drukte me op het hart geen overhaaste, emotionele beslissingen te nemen. En dat heb ik ook niet gedaan.’

Geen verkoop

De stopzetting heeft volgens Van Eeghem niets te maken met het gerucht dat De Karpendonkse Hoeve verkocht zou worden. ‘Dat klopt gewoon niet. Het gerucht is niet waar.’

Van Eeghem heeft geen belangstelling voor andere organisaties. ‘Wij gaan gewoon solo. Het levert ons niet genoeg toegevoegde waarde.’

Het lidmaatschap wordt stopgezet op 31 december 2009.

Reageer op dit artikel