nieuws

Keukenuitbreiding topzaak De Leest

Restaurant

Sterrenrestaurant De Leest in Vaassen gaat verbouwen. Eigenaar Jacob Jan Boerma wil de keuken vergroten met vijftig vierkante meter. De nieuwe keuken moet na de bouwvakvakantie operationeel zijn.

Keukenuitbreiding topzaak De Leest

Dat laat de topkok en eigenaar van De Leest (M**L4GM18) weten aan de internetredactie van Misset Horeca. ‘De verbouwing is om de zaak organisatorisch beter weg te zetten. We gaan ongeveer vijftig vierkante meter aan de achterkant van ons pand aanbouwen. De keuken is qua routing te klein geworden’, aldus Boerma.

Topchef Boerma over plannen De Leest

Extra personeel

De verbouwing moet in de zomer worden afgerond. Boerma: ‘Er wordt deels in de bouwvak gebouwd, omdat we dan toch dicht zijn. Na de verbouwing gaat mijn keukenbrigade groeien. Er komen in de toekomst zeker twee man bij. Wij kunnen nu dertig gasten aan, terwijl we willen dat we veertig bezoekers aankunnen’.

Laatste verbouwing

Boerma is met De Leest nog geen vijf jaar bezig. In die tijd verbouwde hij de zaak enkele malen. De bouw in de keuken is voorlopig de laatste grote verbouwing. In november 2006 kreeg De Leest een tweede Michelinster en behoort daarmee bij een selectief groepje restaurants. In de Lekker Top-100 staat de eetgelegenheid in Vaassen op nummer vier.

Zie ook:

Tegenslag verbouwing De Leest (mei, 2005)

Keukenuitbreiding voor topzaak De Leest

Reageer op dit artikel