nieuws

Kevin Kors wint EMOA challenge

Restaurant

Kevin Kors uit Haarlem heeft de koksfinale van de EMOA challenge gewonnen in de leeftijdscategorie 22-26 jaar. Tijdens deze internationale competitie voor medewerkers van Accor Hospitality uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika zette Accor-topman Gilles Pélisson de 22-jarige kok van Novotel Amsterdam City in het zonnetje.

Kevin Kors wint EMOA challenge

De EMOA challenge werd gehouden in de categorieën receptie, Food & Beverages en keuken en vond plaats in Parijs. De wedstrijd is een initiatief van de afdeling Human Resources van Accor hotellerie EMOA. Het doel is leerlingen en stagiaires die in de hotels van de Accor Groep in opleiding zijn, te belonen voor hun betrokkenheid en motivatie.

Internationaal niveau

Met deze wedstrijd wordt tevens op internationaal niveau de aandacht gevestigd op de drie hoofdactiviteiten van de hospitality industrie: receptie, keuken en bediening. In totaal namen 48 medewerkers uit twintig landen deel aan de EMOA challenge.

Nederland tot drie keer winnaar

Nederland behoort al drie opeenvolgende jaren tot de winnaars van de EMOA challenge. Vorig jaar won Ellen van Beek van Novotel Den Haag City Centre in de categorie F&B. In 2006 kwam Kirsten van der Hart van Novotel Eindhoven in de categorie receptie als beste uit de bus.

Tweede Nederlander mist halve punt

Het leek er even op dat dit jaar een tweede Nederlander met de hoogste eer zou gaan strijken. Bas Afman van Sofitel Amsterdam The Grand kwam helaas een halve punt tekort om zich winnaar te mogen noemen in de categorie receptie.

Reageer op dit artikel