nieuws

KHN A’dam tegen verdubbeling parkeertarief

Restaurant

De Amsterdamse horeca ziet weinig in het idee van GroenLinks om het parkeertarief in de stad te verdubbelen. Dat laat Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amsterdam weten in een reactie op het idee fractievoorzitter Marieke van Doornick van GroenLinks in Amsterdam.

KHN A’dam tegen verdubbeling parkeertarief

Van Doornick wil de parkeertarieven in Amsterdam verdubbelen. In 2012 moet het uurtarief in de binnenstad liggen op tien euro. In De Telegraaf zegt ze: ‘Ik hoop eigenlijk gewoon dat het centrum van de stad heel erg autoluw wordt’.

John Schraven, consulent van KHN afdeling Amsterdam, laat weten dat verdubbeling van de parkeertarieven wat KHN betreft niet aan de orde is.

‘De hoogte van de parkeertarieven is de afgelopen jaren flink toegenomen. Bij iedere verhoging wordt toegezegd dat er parkeergarages bijkomen, PenR-terreinen worden aangelegd, het openbaar vervoer wordt verbeterd en dat de taxi-problematiek wordt aangepakt. Hier hebben we helaas nog weinig van gemerkt’, zegt Schraven.

Schraven vervolgt: ‘Het zou voor de horeca en Amsterdam beter zijn als GroenLinks daar haar energie op zou richten, in plaats van met een verhoging van de parkeertarieven te komen’.

Reageer op dit artikel