nieuws

Kim lust pizza

Restaurant

Het eerste restaurant met een “originele” Italiaanse keuken in communistisch Noord-Korea is erg populair. Het eethuis werd vorig jaar december op aanwijzing van machthebber Kim Jong Il in de hoofdstad Pyöngyang geopend.

Kim lust pizza

Dat meldt de Belgische krant De Morgen op basis van de in Japan verschijnende pro-Noord-Koreaanse krant Choson Sinbo.

‘Onze burgers moeten kunnen kennismaken met wereldvermaarde gerechten’, zo citeert de krant de Noord-Koreaanse leider, die als fijnproever en kenner van de buitenlandse keuken bekend staat. De koks van het restaurant werden speciaal naar Rome en Napels gestuurd om de nodige kennis over de bereiding van Italiaanse gerechten onder de knie te krijgen.

Volgens berichten van het Zuid-Koreaans persagentschap Yonhap werd vier jaar geleden al een ‘Italiaans’ café in Pyöngyang geopend. Maar daar is alleen maar voornamelijk koffie en brood te krijgen.

Reageer op dit artikel