nieuws

Klanten voedselbank eten gratis bij ‘t Feithhuis

Restaurant

Honderd klanten van de voedselbank mogen vanaf drie december gratis eten bij Stadscafé-restaurant ‘t Feithhuis in Groningen. ‘t Feithhuis staat op positie 43 in de Terras Top 100 van Misset Horeca. Met deze actie wil het café mvo in de praktijk brengen.

Klanten voedselbank eten gratis bij ‘t Feithhuis

‘We willen deze families echt in de watten leggen’ aldus Keimpe Postema, eigenaar van ’t Feithhuis. Omdat we maatschappelijk verantwoord ondernemen gebruiken we veel duurzame producten maar betrokkenheid bij onze planeet gaat niet alleen over arme koffieboeren en natuur.

Verschil maken

Ook in Groningen, onze directe omgeving, willen wij graag een verschil maken.’ In 2008 stond ’t Feithhuis op 43 in de Terras top 100 van Misset Horeca.

De actie met de naam ‘Met Hart aan Tafel’ wordt gesteund door de gemeente Groningen. In totaal mogen honderd gezinnen gratis aanschuiven bij ’t Feithhuis. Ze kunnen in het etablissement kosteloos genieten van een driegangendiner.

Steun KHN

Omdat ’t Feithhuis en de Voedselbank de doelstellingen voor deze actie graag landelijk willen uitdragen, is momenteel de Stichting ‘Met Hart Aan Tafel’ in oprichting. Dit initiatief wordt gesteund door de gemeente Groningen en de Koninklijke Horeca Nederland.

Op drie december 2009 zal Peter Verschuren wethouder Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen de eerste tafel voor de Voedselbank onthullen.

Reageer op dit artikel