nieuws

Klinkende namen bij Bocuse d’Or NL

Restaurant

De Nederlandse strijd om de kookwedstrijd Bocuse d’Or krijgt klinkende namen aan het vertrek. Zeven van de acht deelnemers aan de finalewedstrijd van 26 februari zijn bekend. Naast gearriveerde topkoks nemen ook kooktalenten deel.

Klinkende namen bij Bocuse d’Or NL

Op de deelnemerslijst zien we ondermeer Toine Smulders van Villa Copera in Tolkamer. Smulders werd vorig jaar Europees Kampioen koken. Verder neemt de winnaar van het NK voor chef-koks boven 25 jaar, Wim Klerks van Les Jumeaux, deel.

Marcel de Leeuw neemt namens De Kersentuin in Amsterdam deel. De Leeuw heeft onder andere de kooktitel De Zilveren Champignon op zijn naam staan. Het Amsterdamse Ciel Bleu stuurt Dennis Huwae. De jeugdige Huwae won recentelijk op de Horecava het NK voor Leerlingkoks.

Verder heeft SVH Meesterkok Michel Lambermon van Lambermon’s Kooktheater in Haarlem zich aangemeld. Geert Jan Vaartjes (Landgoed Lauswolt) en Erik Arts (Aubergine in Steyl) maken de deelnemerslijst van zeven compleet.

De wedstrijdorganisatie is nog bezig met één team, zodat op 26 februari acht teams strijden om de titel. De winnaar vertegenwoordigt Nederland op het ‘Europees Kampioenschap’ in het Noorse Stavanger. De beste teams daar plaatsen zich voor het WK in Lyon in 2009.

Reageer op dit artikel