nieuws

Klosse aan de slag op Stenden Hogeschool

Restaurant

Peter Klosse wordt aangesteld als lector aan Stenden Hogeschool in Leeuwarden. De smaakprofessor en eigenaar van De Echoput in Hoog-Soeren gaat het lectoraat Gastronomie verzorgen. Klosse gaat er vanuit dat hij huidige betrekkingen kan blijven uitvoeren.

Klosse aan de slag op Stenden Hogeschool

‘De bedoeling is onderzoek te laten plaatsvinden dat ten goede moet komen aan het vak en aan het onderwijs. Tevens zet ik een minor Gastronomy op voor het IHM (international hotelmanagement, red.) programma van Stenden. Er komt ook een masteropleiding Gastronomy. Deze is in principe toegankelijk voor iedereen met een voltooide bachalor opleiding en voldoende basiskennis van gastronomie’, zo laat Klosse in een toelichting weten.

Het lectoraat gaat om een 0,4 fte functie. Klosse gaat er vanuit dat het te combineren is met zijn werkzaamheden voor de Academie voor Gastronomie, De Echoput en andere bestuursfuncties. Klosse laat verder weten dat door de aanvaarding van deze nieuwe uitdaging er geen plannen zijn om De Echoput te verkopen.

Op vrijdag 4 maart houdt Klosse zijn rede ter gelegenheid van de introductie van het lecoraat Gastronomie. Hij zal daarbij ingaan op de nieuwe, wetenschappelijke wereld van gastronomie.

Als eigenaar van Hotel Gastronomique De Echoput in Hoog-Soeren nabij Apeldoorn verdiepte Klosse zich in de smaakbeleving en besloot hij er een studie aan te wijden. Het resultaat van zijn onderzoek legde hij vast in zijn proefschrift over smaak; ‘The concept of Flavour Styles to classify Flavours’, gepubliceerd in 2004. Zijn studie en passie over smaak leverde hem de titel ‘smaakprofessor’ op.

Reageer op dit artikel