nieuws

Koks Alliance koken in blijf-van-mijn-lijf huis

Restaurant

Vijf topkoks van de Alliance Gastronomique hebben donderdagmiddag een lunch verzorgd voor 55 vrouwen en 30 kinderen van Blijf Groep, een blijf-van-mijn-lijf huis in Amsterdam. De vrouwen en kinderen kregen een viergangenmenu aangeboden door de koks.

Koks Alliance koken in blijf-van-mijn-lijf huis

Wicher Löhr van Het Koetshuis in Bennekom verzorgde het voorgerecht; diverse bereidingen van zalm. Paul van Staveren van Sonoy in Emmeloord tekende voor een tomatensoep als tussengerecht.

Het hoofdgerecht werd door Alliance-voorzitter en eigenaar van Chalet Royal in Den Bosch, Gerrit Greveling, verzorgd. Greveling maakte kip met aardappelen en witte kool. Gerard Wollerich van Restaurant Wollericht en Niven Kunz van restaurant Niven in Rijswijk verzorgden het nagerecht; chocolade met vanille-ijs en voor kinderen een chocoladefontein.

‘Het was leuk en vooral goed om te doen’, laat Niven Kunz weten. ‘Wij vinden alles vanzelfsprekend om met eten bezig te zijn. Voor deze mensen spelen hele andere dingen. We waren intenst gelukkig met deze maaltijd’.

Reageer op dit artikel