nieuws

Koksgilde groeit en verjongt

Restaurant

Dwars tegen de recessie in is het Koksgilde in 2009 met bijna een kwart gegroeid. Het gilde telt nu bijna 2100 leden. Het gilde verjongt ook. Een derde is jonger dan 30 jaar, tachtig procent is beneden de 50 jaar.

Koksgilde groeit en verjongt

Paul Fagel, president van het Koksgilde: ‘De groei komt vooral doordat jonge koks bij het Koksgilde willen horen’.

Volgens Fagel biedt het het lidmaatschap veel praktische voordelen, zoals gratis vakbladen, gratis toegang tot beurzen en evenementen en kortingen op worshops van de Gilden Academie. ‘Het Koksgilde is gewoon een goeie club, waarvan elke kok in Nederland die serieus in zijn vak wil bijblijven lid zou moeten zijn.’

Het Koksgilde wil de komende jaren nog sterker groeien. In 2010 start de wervingscampagne “Koks zijn lid van het Koksgilde” te beginnen met de Horecava en de EFFF, waar het Koks- en Gastvrijheidsgilde zich presenteren met mooie stands.

Theo Pieper, vice president van het Koksgilde: ‘Het Koksgilde betekent nog te weinig voor de zorgsector. We willen koks, hoofden voedingsdienst en facilitair managers een podium bieden.’

Reageer op dit artikel