nieuws

Koninklijke onderscheiding voor John Beeren

Restaurant

John Beeren is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De eigenaar van restaurant De Bokkedoorns in Overveen kreeg de Koninklijke onderscheiding gisteren, vanwege het vijftig jarig bestaan van zijn toprestaurant.

Koninklijke onderscheiding voor John Beeren

Naast eigenaar van restaurant De Bokkedoorns was Beeren jarenlang voorzitter van de restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Beeren wordt in het vak gezien als een van de meest invloedrijke mensen in de Nederlandse gastronomie van de laatste jaren.

Beeren kreeg de onderscheiding voor zijn inzet voor het vak, voor de Alliance Gastronomique, zijn ondersteuning van goede doelen, maar vooral voor het niet aflatend stimuleren van jonge mensen om het vak in te gaan en er succesvol in te worden.

Gistermiddag werd Beeren door zijn vrouw Tineke naar het gemeentehuis in Bloemendaal gelokt onder het mom dat er een afspraak met de gemeente was over het park. In het gemeentehuis werd hij overvallen met de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Gerrit Greveling, huidige voorzitter van de Alliance en aanwezig bij de overhandiging van de onderscheiding, laat weten dat Beeren bijzonder verrast was. Vooral ook omdat zijn ouders erbij aanwezig konden zijn.

Naast Greveling waren ook Gijsbert Bianchi (namens Koninklijke Horeca Nederland) en Patrick van Zuiden (namens de G7) aanwezig. Zij drieën zorgen voor de aanvraag van de Koninklijke onderscheiding voor John Beeren.

Reageer op dit artikel