nieuws

Kostuumbranche blij met rookverbod

Restaurant

De kostuumbranche spint garen bij het rookverbod in de horeca. Door de invoering van het rookverbod zijn de reinigingskosten van verhuurders van gelegenheidskostuums flink teruggelopen.

Kostuumbranche blij met rookverbod

Dat zegt eigenaar Tom Bijtel van Het Bruidshuis in Rotterdam in het Algemeen Dagblad. Het Bruidshuis verhuurt smokings, jacquets en rokkostuums. Vooral in deze tijd worden er veel maatpakken verhuurd.

‘Voor het rookverbod kwamen pakken regelmatig terug met brandgaten. En moesten door rook stinkende kostuums direct naar de stomerij. Tegenwoordig komt de meeste dames- en herenkleding fris terug en is een dagje goed luchten voldoende’, aldus Bijtel.

Bijtel vervolgt: ‘Wij zijn misschien wel de enige die garen spinnen bij het rookverbod. Het bespaart ons veel reinigingskosten’.

Reageer op dit artikel