nieuws

Krabben treiteren mosselliefhebbers

Restaurant

Zeeuwse mosselen zitten momenteel vol met kleine krabben. De krabben zorgen voor veel overlast bij mosselliefhebbers. Mosselleveranciers erkennen de krabbenoverlast maar zeggen niets te kunnen doen.

Krabben treiteren mosselliefhebbers

‘Het is de natuur’, reageert mosselbedrijf Roem van Yerseke in De Telegraaf op de aanwezigheid van de kleine beestjes in de culinaire lekkernij. ‘Het ene jaar meer dan andere jaren. Ze zijn niet schadelijk, hooguit hinderlijk wanneer ze knarsend tussen de kiezen vermalen worden’.

De oorzaak van de krabben in de mosselen komt omdat de percelen waar de mosselen in de winter en voorjaar groeien ook worden bewoond door krabben. Wanneer binnenkort nieuwe mosselen komen uit de Waddenzee is hete probleem opgelost.

Reageer op dit artikel