nieuws

Kreeften creperen in restaurant

Restaurant

In Italië is een rel ontstaan over de behandeling van levende kreeften door een restaurant. Een rechtbank legde een eetgelegenheid een boete op van 688 euro voor het pronken van levende kreeften op ijs.

Kreeften creperen in restaurant

Volgens de rechter in de Noord-Italiaanse stad Vicenza stierven de kreeften door de kou een gruwelijke dood. Eigenar Giuseppe Scalesia van restaurant La Conchiglia D’Oro in Vicenza vindt de uitspraak van de rechter maar onzin en heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan.

De zaak kwam voor de rechter na een klacht van een dierenactivist. Die zat in mei 2002 met zijn kinderen te eten in het restaurant en zag in de etalage de levende kreeften over het ijs kruipen. Hij sleepte de restauranthouder voor de rechter.

Reageer op dit artikel