nieuws

Kreeftenseizoen start 25 maart

Restaurant

De eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen 2010 wordt op donderdag 25 maart binnengehaald. Dan begint het officiële kreeftenseizoen van het jaar.

Kreeftenseizoen start 25 maart

Dat maakt de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft bekend. Kreeftenvisser J. van Westenbrugge heeft de eer om op 25 maart de eerste Oosterscheldekreeft binnen te halen. Deze zal vervolgens worden aangeboden aan minister Gerda Verburg van LNV en Karla Peijs, Commissaris van de Koningin van de Provincie Zeeland.

De opening van het kreeftseizoen vindt plaats op de Oosterschelde. Bij de opening worden zo’n vijfhonderd genodigden verwacht. Tijdens de bijeenkomst wordt tevens bekendgemaakt welke wijn gekozen is als kreeftenwijn van het jaar 2010. Wel duidelijk is dat deze winnende wijn uit Argentinië afkomstig is.

Reageer op dit artikel