nieuws

La Place wordt stemkantoor

Restaurant

Restaurant La Place in de V&D-vestiging in de Kalverstraat in Amsterdam fungeert tijdens de komende Tweede Kamersverkiezingen als stemlokaal. Alle kiesgerechtigden uit Amsterdam kunnen bij La Place hun stem uitbrengen.

La Place wordt stemkantoor

Dat meldt de Amsterdamse televisiezender AT5. Zoals al bij de gemeenteraads-verkiezingen in verschillende andere plaatsen krijgen kiezers in de hoofdstad een stempas waarmee ze op een reeks verschillende plekken in de stad kunnen stemmen. Restaurant La Place is er één van.

Wie op 22 november bij het moderne La Place gaat stemmen, moet rekening houden met een ouderwetse stemmethode. De stemmachine moet plaatsmaken voor het rode potlood. Dit na diverse testen met de stemmachine. Daaruit blijkt dat het apparaat mogelijk fraudegevoelig is.

Zie ook:

Fotoverslag La Place Mangerie

Reageer op dit artikel