nieuws

Le Pain Quotidien in augustus in Nederland

Restaurant

De ambachtelijke bakkerij- annex horecaketen Le Pain Quotidien komt naar Nederland. Restauranthouder Arne Altmann heeft de formulerechten voor Nederland bemachtigd. Hij verwacht dat de eerste vestiging medio augustus opent aan het Cornelis Troostplein, stadsdeel De Pijp in Amsterdam.

Le Pain Quotidien in augustus in Nederland

De horecaondernemer verwacht zo’n tien zaken in Nederland te openen waarvan de eerste drie tot vier in Amsterdam. In de winkels zelf komt geen volledige bakkerij, wel wordt ter plekke brood afgebakken.

Arne Altmann is eigenaar van Altmann Restaurant & Bar aan de Amsteldijk in Amsterdam. ‘Wij komen al een jaar of tien bij Le Pain Quotidien (het dagelijks brood – red) in Antwerpen’, vertelt hij Missethoreca.nl. ‘Op de terugweg na een bezoek opperde mijn vriendin: Waarom doe je dit niet in Amsterdam?’. Altmann nam vervolgens contact op met het hoofdkantoor van de formule in New York en zo kwam het balletje aan het rollen.

Lokaal assortiment

Wereldwijd zijn er 116 vestigingen van Le Pain Quotidien . Het is een hardfranchise formule met een tachtig procent vast assortiment. De overige twintig procent wordt ingevuld met lokale producten.

Er zijn onder meer vestigingen in Moskou, New York, Spanje, Londen en Parijs. In België waar de formule zijn oorsprong heeft, zijn 25 winkels.

Reageer op dit artikel