nieuws

Mannen kopiëren baas tijdens de lunch

Restaurant

Nederlanders hebben opvallende eetgewoontes als ze eten in een restaurant of bedrijfskantine. Zo kopiëren mannen de keuze van de baas en schamen ze zich voor het drinken van chocolademelk. Vrouwen gedragen zichzelf hetzelfde als wanneer ze gaan shoppen.

Mannen kopiëren baas tijdens de lunch

Deze resultaten komen uit een onderzoek van de UR in Wageningen. Al drie jaar worden de medewerkers van de Universiteit bestudeerd met behulp van zo’n twintig camera’s. Dat levert dit soort wetenswaardigheden op.

Opvallend bij mannen is dat ze dolgraag chocolademelk willen drinken, maar daar niet voor uit durven te komen. En als ze met hun hef lunchen, kopiëren ze de keuze van de leidinggevenden. ‘Helemaal als hun chef een vrouw is. Als zij rauwkost eet, eten de mannen dat ook’, aldus Verboon.

‘Vrouwen gedragen zich in een restaurant of bedrijfskantine hetzelfde als wanneer ze gaan shoppen voor een paar nieuwe schoenen. Ze beginnen met winkelen, kijken eerst naar wat er allemaal is en beslissen daarna pas welke kleur en wat voor soort schoenen ze willen hebben. Ze kijken in het restaurant dan ook eerst uitgebreid wat er die dag allemaal te eten is, voordat ze hun keuze maken’, zegt chef Johan Verbon van het Restaurant van de Toekomst van Wageningen UR tegen de Telegraaf.

Reageer op dit artikel