nieuws

Marco Poldervaart: ‘Forse daling De Fuik* ook relativeren

Restaurant

Marco Poldervaart was donderdagochtend nog niet op de hoogte van de forse daling van De Fuik in Aalst. De nieuwe eigenaar zag zijn sterrestaurant liefst 42 plaatsen zakken in Lekker 2012, van 26 naar 68. ‘Bij een overname horen onvoorziene omstandigheden, het is nu aan mij om ervoor te zorgen dat we volgend jaar hoger staan.

Marco Poldervaart: ‘Forse daling De Fuik* ook relativeren

‘Natuurlijk valt dit rauw op mijn dak’, reageerde Poldervaart nadat hij van MissetHoreca.nl vernam dat zijn sterrestaurant de grootste daler is in de woensdag gepresenteerde ranglijst van Lekker.

‘Als ik gecontroleerd ben na de overname, dan moet ik het er gewoon mee doen. Nu ik van jou hoor hoe mijn beoordeling is, constateer ik dat ik niet ben afgeserveerd. Er zijn alleen wat opmerkingen over de kwaliteit van bepaalde gerechten. Vorig jaar werd De Fuik bestempeld als te duur en eindigde het toch op plaats 26.’

De laatste zin in die beoordeling was ook dat Lekker voor 2012 extra goed ging opletten en dat de kwaliteit van een aantal gerechten de hoge positie voor het restaurant in 2011 rechtvaardigde.

‘Ze hadden me ook uit de top 100 kunnen halen. Wellicht hebben ze zich ingedekt en mij dicht bij mijn positie van vorig jaar geplaatst.’ Poldervaart stond in de 2011-lijst op plaats 66 met zijn toenmalige restaurant De Gastronoom in Harlingen.

‘Natuurlijk is de ranglijst van Lekker belangrijk, maar ik kan het ook heel goed relativeren. Door de overname heb ik wat tijd nodig. We mogen de komende jaren laten zien dat we met De Fuik meer in onze mars hebben.’

Meer over Lekker 2012:

Reageer op dit artikel