nieuws

Marco Poldervaart stopt met wedstrijdkoken

Restaurant

Marco Poldervaart chef-kok van De Gastronoom in Harlingen stopt na zijn deelname aan Bocuse D’Or met wedstrijdkoken.

Marco Poldervaart stopt met wedstrijdkoken

De doorgewinterde wedstrijdkok vindt het na uitzending naar de kookstrijd om de Bocuse d’Or mooi geweest. ‘We hebben ook nog een restaurant en een winkel Frish ’n Dish. Het wedstrijdkoken is een soort hobby van me. Nu ben ik deze aan het afbouwen.’

Op 8 februari nam Poldervaart nog deel aan de Wynand Vogel Bokaal. ‘Dat zag ik als een soort training voor de Bocuse d’Or.’

Sterke tegenstanders

Op 8 juni 2010 staat de Friese chef namens ons land in Génève te koken bij de Europese finale van de Bocuse d’Or. Daar moet hij eindigen bij de laatste twaalf om mee te mogen doen aan de mondiale finale in januari 2011 in Lyon. ‘Het zou mooi zijn als we eerste worden in Zwitserland maar het wordt moeilijk. Noorwegen en Zwitserland zijn sterke tegenstanders.’

Gouden Koksmuts

Sinds 1996 nam de Friese topkok deel aan verschillende competities. Hij sleepte een aantal belangrijke prijzen in de wacht zoals de Zilveren Vork (1995) en De Gouden Koksmuts in 2007. Ook maakte hij tien jaar deel uit van het nationale team. Ook daarmee behaalde hij vele prijzen op Olympiades, een soort Olympische spelen voor koks. Vorig jaar stopte hij bij het nationale team.

In Misset Restaurant die op 19 februari verschijnt, staat Marco Poldervaart centraal in een coverreportage.

Reageer op dit artikel