nieuws

Meer verkoop voor McDonald’s in Europa en VS

Restaurant

In het afgelopen kwartaal hebben zowel in de Verenigde Staten als in Europa meer mensen McDonald’s bezocht. De omzet van de fastfoodketen steeg in Europa met bijna 6 procent in de Verenigde Staten met 4,5 procent.

Meer verkoop voor McDonald’s in Europa en VS

McDonald’s heeft zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt en die vallen zeer positief uit. In totaal steeg de omzet met 16 procent tot 6,9 miljard dollar (4,8 miljard euro).

Winststijging

De nettowinst van McDonald’s kwam uit op 1,41 miljard dollar. Dat is iets meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst bedroeg toen 1,23 miljard dollar. Door onder andere de verkoop van koffie en goedkope menu’s heeft de keten ook marktaandeel gewonnen.

Andere markten

Europa is met 40 procent van de totale omzet McDonald’s voornaamste afzetmarkt. De VS volgt daarna. Maar ook in Azië, het Midden-Oosten en Afrika steeg de omzet van de fastfoodgigant de laatste drie maanden met 4,8 procent. McDonald’s heeft wereldwijd ongeveer 32.000 vestigingen.

Reageer op dit artikel