nieuws

Michelin 2011: Inter Scaldes heeft ‘gezonde ambitie

Restaurant

Eventuele teleurstelling laat Jannis Brevet van Inter Scaldes niet merken. Hij heeft de derde Michelinster nog niet gekregen, maar positiviteit overheerst in het toprestaurant. ‘Laten we niet vergeten dat twee sterren ook al een hele mooie prestatie is.

Michelin 2011: Inter Scaldes heeft ‘gezonde ambitie

Het restaurant werd door velen getipt als kanshebber voor een derde ster. Inter Scaldes kreeg 19,5 punten in GaultMillau en behaalde de tweede plek in culinaire gids Lekker, na Sergio Herman en voor Jonnie Boer.

‘Die derde ster was fantastisch geweest. Je hoopt natuurlijk altijd dat er wat gebeurt, maar we gaan er nu gewoon voor om hem volgend jaar binnen te slepen.’

Volgens Brevet is zijn bedrijf wel klaar voor een derde ster. ‘Je hebt een goed team nodig, dat de ster niet alleen kan behalen, maar ook kan dragen. Dat hebben we. Dus als die ster komt, zijn we er klaar voor.’

Vooralsnog blijft Brevet doorgaan met ‘gezonde ambitie’. ‘Je hebt de ambitie en de drang, maar het moet geen obsessie worden. Er zijn elk jaar weer speculaties en er is toch een bepaalde gezonde spanning, maar het moet gezond blijven.’

Blij is hij ook voor zijn collega’s die een nieuwe ster binnensleepten. ‘Denk aan Andre van Doorn van Kasteel Heemstede. Ik ben heel blij voor hem. Het is zeer terecht dat hij hem weer heeft. Overigens zijn het allemaal mooie bedrijven die nieuw op de lijst staan. Ik wil niemand vergeten.’

Overzichten Michelinsterren:

Reageer op dit artikel