nieuws

‘Moleculaire gastronomie waait snel over

Restaurant

Het merendeel van de betere chef-koks en gastpersonen van ons land is van mening dat moleculaire gastronomie als trend snel overwaait. Dat blijkt uit een enquête van de nieuwe Lekker onder de gastronomische toppers.

‘Moleculaire gastronomie waait snel over

Slechts een kwart van de chef-koks denkt dat moleculair koken een blijvend verschijnsel is. Gastpersonen zijn nog minder optimistisch over het voortbestaan van de kooktechniek. Niet meer dan 20 procent gelooft dat het een blijvertje is in de keuken. Wel erkennen chef-koks en gastpersonen dat het op dit moment een hype is.

Na-apen

Naast moleculaire gastronomie worden streekgerechten gezien als trend in de professionele horecakeuken. Hetzelfde geldt voor kleinere, lichtere gerechten en de pure keuken.

Op de vraag wat negatieve ontwikkelingen in het hedendaagse culinaire landschap zijn, antwoorden veel koks met moleculaire koken. Ook het na-apen van andere koks en het gebruik van kant-en-klaarproducten wekken weinig sympathie op.

Vaag rookbeleid

Gastheren en –vrouwen moeten niets hebben van slechte prijs-kwaliteitverhouding en onbekwaam personeel. Hun grootste ergernis is echter het vage rookbeleid. Ze willen duidelijk en wel nu.


Zie ook:

Doden voorspeld door nieuwe kooktechniek

Let op: extra Michelinnieuwsbrief

November gidsenmaand. In de laatste week van de maand komt de moeder aller gidsen uit: de Michelingids. Veel koks zitten er er met smart op te wachten. Michelin kiest dit voor een perspresentatie zonder aanwezigheid van koks. Wilt u het Michelinnieuws echter zo snel mogelijk hebben? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en ontvang 27 november in de middag een extra Michelinnieuwsbrief.

Schrijf u nu in….

Reageer op dit artikel