nieuws

Nationale Soepdag steunt hongerende kinderen

Restaurant

Tijdens Wereldvoedseldag (16 oktober a.s) vraagt het World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties wereldwijd aandacht voor honger en ondervoeding bij kinderen. Met de Nationale Soepdag wil Nederland daaraan bijdragen. De organisatie roept cateringbedrijven, restaurants en instellingen op om mee te doen met deze ludieke actie voor het goede doel.

Nationale Soepdag steunt hongerende kinderen

Unilever Foodsolutions Nederland levert op Wereldvoedseldag haar bijdrage aan het schoolvoedselprogramma van het WFP door het organiseren van ‘De Nationale Soepdag’. Samen met een groot aantal klanten voorziet Unilever Foodsolutions iedereen in catering, horeca en zorg van een gratis kom soep.

De consument krijgt dan de mogelijkheid om het bedrag dat hij normaal zou betalen voor de soep (of meer) vrijwillig te doneren aan het World Food Programme. Unilever Foodsolutions doneert dit bedrag in zijn geheel aan het WFP. Voor iedere € 0.20 die wordt gedoneerd, kan het World Food Programme een voedzame schoolmaaltijd verstrekken aan kinderen die het hard nodig hebben. Vandaar de pay-off van de actie: ‘Een gratis kom soep voor Nederland, een gratis schoolmaaltijd voor een kind!’

Aanmelden

Alle soepliefhebbers in Nederland worden van harte uitgenodigd om mee te doen en kunnen voor meer informatie gaan naar www.nationalesoepdag.nl. Hier kunnen cateraars, restaurants en instellingen zich ook aanmelden voor deelname aan de actie.

Unilever en het World Food Programme van de Verenigde Naties hebben hun krachten gebundeld in een partnerschap. Samen vechten zij tegen honger onder kinderen, onder de naam Together for Child Vitality.Het belangrijkste doel van het partnerschap, is om de voeding en gezondheid van arme schoolgaande kinderen te verbeteren door het schoolvoedselprogramma van het WFP.

Reageer op dit artikel