nieuws

Nederlandse docent wint Glazen Kalf

Restaurant

Horecadocent Mathieu Vanhautem heeft het Gouden Kalf gewonnen tijdens de European Fine Food Fair in Maastricht. Internationale topchefs streden op woensdag 28 januari om de trofee. Henny Swinkels, director corporate affairs VanDrie Group in Apeldoorn, reikte de prijs uit aan de winnaar.

Nederlandse docent wint Glazen Kalf

MathieuVanhautem is docent van de Gilde Opleidingen in Venlo. Hij imponeerde de jury met zijn creatie van kalfshaas met gerookte paling, aardappelgnocchi en kalfszwezerik.

De jury, bestaande uit Ton de Zeeuw, Yuri Verbeek en Rob Geus, was vooral onder de indruk van deze gewaagde en goed uitgewerkte combinatie. Een eervolle vermelding was er voor chef-kok Evert van Dilst van restaurant Treve uit Middelburg voor zijn moderne presentatie van klassieke bereidingen. ‘Een gerecht met een ziel’, aldus de jury.

Het Glazen Kalf is een prijs van de stichting Promotie Kalfsvlees. De bokaal wordt toegekend aan de chef-kok die op de meest inventieve en creatieve wijze kalfsvlees in zijn receptuur verwerkt. De finalisten kwamen uit Nederland, Luxemburg en Duitsland.

Reageer op dit artikel