nieuws

Nieuwe baan voor ‘tv-kok’ Van Dam

Restaurant

Erik van Dam, winnaar van het tv-programma Hermans Helden, heeft een nieuwe baan. Van Dam stapt over van Restaurant & Brasserie de Rechtbank in Utrecht, waar hij sinds april dit jaar werkte, naar Restaurant Liefferinks Rosbeijer in Leusden.

Nieuwe baan voor ‘tv-kok’ Van Dam

Van Dam is 1 september gestart in Leusden. Hij runt er de keuken samen met Paul Liefferink. Liefferink is gespecialiseerd in de meer klassieke Franse keuken, terwijl Van Dam voor innovatie en moderne technieken staat, meldt het restaurant.

Naast Paul Liefferink werkt ook diens partner Kirsten Ruitenbeek in de zaak. Ook de partner van Van Dam, Carina van Schaik, werkt in het restaurant. Van Schaik komt over van Karel V in Utrecht waar ze assistent maître d’hôtel was.

Enthousiast

‘Juist zij wist Erik enthousiast te maken om hier ook te komen werken. Volgens haar past deze functie veel beter bij Erik van de twee voorgaande functies, waarin hij meer als een keukenmanager moest optreden’, aldus Ruitenbeek van het eind 2007 geopende restaurant.

Erik van Dam won vorig jaar het tv-programma Hermans Helden van Herman den Blijker. Hij werd daarmee de chef-kok van het nieuwe Rotterdamse visrestaurant Las Palmas. Na enkele maanden vertrok hij bij Las Palmas. Sinds april dit jaar was chef-kok bij het nieuwe Restaurant & Brasserie de Rechtbank in Utrecht.

Reageer op dit artikel