nieuws

Nieuwe chef voor Klein Paardenburg

Restaurant

Restaurant Klein Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel heeft een nieuwe chef-kok. Wiljan Koopmans gaat het keukenteam per direct versterken. Koopmans werkte onder andere als souschef bij sterrestaurant ’t Brouwerskolkje in Overveen en bij Hotel Pulitzer in Amsterdam.

Nieuwe chef voor Klein Paardenburg

De afgelopen maanden – sinds november 2009 – werkte Koopmans al voor Klein Paardenburg. Niet in het restaurant zelf, maar op de Kennemer Golf & Country club waarvan Klein Paardenburg de horeca-exploitatie heeft overgenomen.

Koopmans volgt Martijn van Roon op, die is vetrokken. Van Roon neemt eerst twee maanden vrij. Wat hij daarna gaat doen is nog niet bekend.

Vernieuwen

Met de nieuwe chef-kok wil restauranteigenaar Dennis Bitter van Klein Paardenburg een nieuwe weg inslaan. ‘We moeten blijven vernieuwen. De ideeën van Koopmans en zijn luchtige kookstijl sluiten goed aan bij wat ik met het restaurant voor ogen heb.’

Naast zijn ervaring bij ’t Brouwerskolkje en Hotel Pulitzer was Koopmans ook culinair manager van Kookschool Delicious en werkte hij twee jaar in de Caribbean.

De keuken van Klein Paardenburg is mediterraans georiënteerd, waarbij gebruik gemaakt wordt van klassieke en moderne kooktechnieken. Met de komst van Koopmans krijgen de gerechten een frisser karakter waardoor ook een niet-zakelijk publiek wordt aangesproken.

Reageer op dit artikel