nieuws

Nieuwe job voor kok ‘Herman zoekt Chef

Restaurant

De chef-kok van het tv-kookprogramma ‘Herman zoekt chef’, de Duitser Lars Litz, heeft alweer een nieuwe baan. Litz werkt in Rotterdam bij restaurant O’Six. Hij kookte maar twee maanden in restaurant Herrie in Amsterdam, nadat hij door Herman den Blijker in het tv-programma was gekozen als chef-kok.

Nieuwe job voor kok ‘Herman zoekt Chef

De uit Hoek van Holland afkomstige Litz, die jaren in Rotterdam woonde, zegt niet te kunnen aarden in Amsterdam. ‘Ik miste de recht-door-zee mentaliteit van Rotterdam. Hier heb ik mijn vrienden en mijn eigen leveranciers. In Amsterdam moest ik als buitenstaander alles opnieuw opbouwen. Dat wilde ik niet meer’, aldus de 37-jarige Litz in het Algemeen Dagblad.

Terug in Rotterdam werd hij door een kameraad getipt voor de functie van chef-kok bij restaurant O’Six. Litz koos voor deze baan omdat hij in de toekomst mede-eigenaar kan worden van het restaurant op de Westblaak. Litz denkt erover op de geglaceerde octopus in witte wijn die op de kaart staat in restaurant Herrie, op de kaart te zetten in O’Six.

Al na twee maanden vertrok Litz bij Herrie in Amsterdam. De lange reistijd tussen huis en werk brak hem al snel op. ‘Herman en ik zijn goed uit elkaar gegaan en kunnen elkaar recht in de ogen kijken. Vier maanden later was ik misschien met ruzie vertrokken’, zegt Litz, die in het programma Herman zoekt Chef een talentenjacht won van acht tegenstanders.

Reageer op dit artikel