nieuws

Nieuwe site stimuleert starten thuisrestaurants

Restaurant

Zokos.com is de nieuwste site waarbij consumenten heel eenvoudig restaurantje kunnen spelen. Via de site schrijven consumenten een diner uit en geven aan hoeveel mensen ze minimaal willen ontvangen hoeveel deelnemers moeten betalen. Wanneer het minimale aantal gasten is bereikt, wordt automatisch via Paypal betaald.

Nieuwe site stimuleert starten thuisrestaurants

Het vinden van gasten voor het thuisrestaurant gaat via Facebook of e-mail. Mede-eigenaar van Zokos, de Amerikaan Christopher Kieran, spreekt op Mashable.com van ‘friendfunding’, als creatief alternatief van het veelgebruikte crowdfunding.

Voor elke ‘eetpitch’ vraag Zokos 0,30 dollar en voor elke transactie vraagt het een fee van 3 procent. De site is maandag 16 april gelanceerd en wordt in thuisland Amerika gezien als concurrent van restaurants.

Reageer op dit artikel