nieuws

Nivengate’ op Twitter na Lekker 2011

Restaurant

Op Twitter is ophef ontstaan over het ontbreken van restaurant Niven in de top-100 van de nieuwe Lekker. Er is zelfs een speciale hashtag aangemaakt waar gesproken wordt over ‘nivengate’. De jonge topkok zelf heeft voorzichtig gereageerd op de commotie op Twitter.

Nivengate’ op Twitter na Lekker 2011

Twitteraars reageren veelal verbaasd over het niet selecteren van restaurant Niven uit Rijswijk in de top-100 van Lekker. De eetgelegenheid van de op Twitter actieve kok die in het bezit is van een Michelinster staat wel in de gids, maar de recensie van Lekker is niet al te positief.

Lekker meldt dat de ambitieuze en enthousiaste Niven Kunz nog geen topchef is en dat samenhang van de smaak van losse componenten op het bord ontbreekt. Ook de amuses vallen niet in de smaak bij Lekker.

Daar tegenover staat dat Lekker vindt dat Kunz alles in zich heeft om uit te groeien tot een topchef. Ook is Lekker te spreken over de opmaak van de borden en over de prominente rol van groente in de keuken van Niven.

Kunz zelf laat via Twitter weten de steun te waarderen, maar er verder niet al te veel woorden aan vuil te willen maken. ‘Bedankt voor lieve berichtjes. Doe mij en mijn team goed’, twittert Kunz. Verder stelt hij met een knipoog dat zijn restaurant volgend jaar in ieder geval niet kan zakken in de top-100.

Reageer op dit artikel