nieuws

Ondernemer zoekt investeerders via ludieke actie

Restaurant

Horecaondernemer Herman Hagen uit Beek heeft 750.000 euro nodig om in Arnhem een kiprestaurant met 300 stoelen te starten. Via een advertentie in De Gelderlander werft Hagen geldschieters.

Ondernemer zoekt investeerders via ludieke actie

‘Gratis eten voor 5000 euro’ kopt de advertentie. De ondernemer zoekt mensen die voor een jaar 5000 ter beschikking willen stellen. In ruil voor dinercoupons. Omdat het in deze tijd lastig is om geld bij de bank los te krijgen, probeert de ondernemer op deze wijze zijn investeringen bijeen te krijgen.

‘Gratis eten voor 5000 euro’ stond er in de advertentie. Inmiddels hebben er zo’n zeventig mensen gereageerd, meldt De Gelderlander. Als zij 5000 euro betalen, krijgen ze in plaats van rente dinercoupons om bij het kiprestaurant te eten.

Hagen is van plan een keten van tien kip- en vijf steakrestaurants in Nederland te starten. De naam van het project is Ape City. De inspiratie hiervoor komt van de film ‘Planet of the Apes’. Het is de bedoeling dat het bedienend personeel in kostuums van de film gaat lopen. Die heeft de ondernemer vijf jaar geleden al gekocht in de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel