nieuws

Onno Kokmeijer: ‘Stevig culinair fundament voor de toekomst

Restaurant

Teleurstelling over het uitblijven van een nieuwe derde ster voor Nederland, dat is voor chef-kok Onno Kokmeijer van Ciel Bleu in Amsterdam wat overheerst. ‘Maar het fundament is wel gegroeid door de drie nieuwe tweesterrenzaken, waardoor we – voor wellicht volgend jaar – culinair gewoon heel sterk staan.

Onno Kokmeijer: ‘Stevig culinair fundament voor de toekomst

Tweesterrenchef Onno Kokmeijer keerde maandagochtend terug van een weekeinde Barcelona. ‘Een privébezoek, maar wel een hoop zakelijke inspiratie opgedaan. Ik heb onder andere gegeten bij Commerç 24.’

‘Een felicitatie voor de drie nieuwe tweesterrenzaken is op zijn plaats’, aldus Kokmeijer. ‘De conclusie van Michelin is helder: we zijn er in Nederland nog niet klaar voor. We hebben nu zestien finalisten (tweesterrenzaken, red.), wie weet komt het er volgend jaar van.’

Ciel Bleu, het restaurant van Hotel Okura, was absoluut klaar voor de derde ster. ‘Maar we kunnen zeer zeker nog stappen maken, al geldt dat natuurlijk ook voor een driesterrenzaak. Voor volgend jaar hebben we volop plannen, we gaan ons verder ontwikkelen.’

‘We gingen er met zijn allen, ingegeven door uitspraken van hoofdinspecteur Werner Loens en publicaties in de media, vanuit dat de derde ster zou vallen’, vervolgt Kokmeijer. ‘Als dat dan niet gebeurt, is dat een teleurstelling.’

Dan moet het maar gebeuren in 2012. Kokmeijer: ‘Met zijn allen moeten we er nu weer een jaar tegenaan. Laten we niet uit het oog verliezen wat het belangrijkste is: de gast. Wie weet, volgt er feedback van Michelin en kunnen we daarmee ons voordeel doen en volgt de beloning volgend jaar.’

Reageer op dit artikel