nieuws

Ontslagen sommelier Librije in Mijn Tent is Top

Restaurant

De eind vorig jaar ontslagen Librije-sommelier Ferdinand Thulen heeft weer een baan. De wijnober dook dinsdagavond op in het televisieprogramma Mijn Tent is Top, waarin hij het jonge horecaduo uit ’s Hertogenbosch te hulp schiet. Thulen werd bij driesterrenrestaurant De Librije ontslagen na verdenkingen van diefstal.

Ontslagen sommelier Librije in Mijn Tent is Top

Voor het koppel Sven en Geertje van restaurant Coquilles kwam het belletje van Thulen als geroepen. Hun sommelier en belangrijkste pion in de bediening zou voor twee weken op vakantie gaan. De jury waarschuwde onlangs om deze belangrijke schakel goed op te vangen. Thulen bracht uitkomst.

Tweede kans

‘Hij is een beetje op een vervelende manier weggegaan bij De Librije. Iedereen verdient een tweede kans en bij ons kan hij zijn naam zuiveren’, zo laten Sven en Geertje in Mijn Tent is Top weten over de tijdelijke komst van Thulen.

Thulen kwam in december 2006 in het nieuws toen bleek dat er bij De Librije diefstal door eigen personeel was gepleegd. De man die elf jaar voor het toprestaurant heeft gewerkt werd daarvan verdacht en vervolgens ontslagen. Ook de medewerker van de Librije-shop, de delicatessenwinkel van het restaurant, werd wegens diefstal op straat gezet.

Specifieke opdrachten

De uitzending van dinsdagavond kende overigens een verrassende wending. In de uitzending zou één van de drie koppels afvallen. Omdat de jury niet kon kiezen, werd besloten alle koppels in de strijd te houden. Wel kregen de deelnemers specifieke opdrachten mee. Zo moet Amsterdam de personeelskosten terugdringen, moet Leeuwarden de drankomzet verhogen en dient ’s Hertogenbosch de keukenomzet met een kwart op te schroeven.

Zie ook:

Mijn Tent is Top: Como 010 valt af

Reageer op dit artikel