nieuws

Oostwegel ontvangt Gorbatschov

Restaurant

Oud-president van de Sovjet-Unie, Michaël Gorbatschov heeft vanmorgen een persconferentie gehouden op Kasteel Erenstein. Daarna werd een lunch geserveerd met o.a. gebakken coquilles en gebraden hertenrugfilet.

Oostwegel ontvangt Gorbatschov

Hij lunchte op Kasteel Erenstein samen met de Burgemeesters van Kerkrade en Herzogenrath, de Russische ambassadeur, het bestuur van de Euriade en Camille en Judith Oostwegel. Gorbatschov bleek een gastronoom te zijn. Hij was zeer geïnteresseerd in de recepturen en de witte en rode wijnen die geserveerd werden, een witte en rode Bourgogne.

Buber-Plaquette 2008

Gorbatschov was in Kerkrade samen met zijn kleindochter om de Martin Buber-Plaquette 2008 in ontvangst te nemen. Deze prijs wordt uitgereikt aan personen die zich op gedreven wijze inzetten voor anderen en daarvoor bovenal de dialoog zoeken zoals de filosoof Martin Buber (1878 – 1965) dat altijd heeft gedaan.

Belangstelling voor geschiedenis

Gorbatschov had ook grote belangstelling voor de wederzijdse geschiedenis. Zo vertelde Camille Oostwegel hem over het bezoek van Tsaar Peter de Grote aan Château Neercanne (1717) en toonde hem het Ruiterstandbeeld van de Tsaar gemaakt door de Russische kunstenaar Taratynov. Taratynov is bekend van o.a. de Bronzen Nachtwacht op het Rembrandtplein in Amsterdam, maar hij is ook de beeldhouwer van het beeld van d’Artagnan in Maastricht.

Gorbatschov en de Russische ambassadeur zijn een groot fan van d’Artagnan. Toen Camille Oostwegel vertelde dat hij en historici op zoek zijn naar het graf van d’Artagnan gaf Gobatschov aan dat hij graag op de hoogte zou willen worden gesteld als het graf gevonden wordt.

Reageer op dit artikel