nieuws

Orgaanvlees maakt opmars in keuken

Restaurant

De Belgische keuken herontdekt orgaanvlees. Chef-koks bij onze zuiderburen hebben steeds meer belangstelling voor hart, niertjes, hersenen en testikels. De interesse wordt aangewakkerd door toenemende belangstelling van vooral jongeren.

Orgaanvlees maakt opmars in keuken

Dat meldt de Belgische krant De Tijd. ‘In ons land is er een hernieuwde belangstelling voor vergeten ingrediënten’, zegt Johan Segers van restaurant Het Fornuis in Antwerpen. Het gaat hierbij niet om zwezeriken en ganzenlever. De populariteit van die producten is de laatste jaren niet aangetast.

Veeziekten
De toenemende belangstelling voor orgaanvlees bij consumenten, waarvan vooral jongeren, komt voort uit het feit dat de onrust door diverse veeziekten flink is afgenomen. ‘Zolang er twijfel was over de kwaliteit konden chefs er moeilijk mee werken. Maar nu durven we het weer te gebruiken’, aldus Segers.

Boeiende ingrediënten
Ook Philippe Grootaert van restaurant Le Petit Zinc in Antwerpen, sinds dit jaar een Michelinster, werkt graag met kalfslever, -niertjes en –hersenen. Grootaert: ‘Ik vind het plezierig werken met orgaanvlees. Organen zijn boeiende ingrediënten met een uitgesproken smaak en aroma. Kalfszwezeriken en ganzenlever zijn altijd aanwezig gebleven. Maar mensen proberen nu ook weer andere dingen. Meer en meer jongeren ook’.

Orgaanvlees maakt opmars in keuken

Reageer op dit artikel