nieuws

Oud Sluis: ‘Absolute onzin dat bepaalde gasten niet welkom zijn

Restaurant

Absolute onzin en pertinent onwaar,’ reageert Michel Herman op het gerucht dat driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis gasten die niet voldoende besteden een brief mee zou geven met daarin de boodschap dat ze in het vervolg niet meer welkom zijn.

Oud Sluis: ‘Absolute onzin dat bepaalde gasten niet welkom zijn

Het bericht over de gesloten envelop kwam maandagmorgen in de publiciteit, nadat diverse media daarvan melding maakten. ‘Onzin’, aldus Michel Herman, gastheer bij Oud Sluis en broer van chef-kok Sergio Herman. ‘Diegene die met zo’n brief naar Oud Sluis komt, mag gratis dineren. Dat kan ik makkelijk beloven, want zulke brieven bestaan gewoon niet.’

Volgens Herman zijn het niet meer dan geruchten. Oude geruchten ook. ‘Af en toe steken ze de kop weer op’, zegt hij tegen Misset Horeca. De eerste verhalen over de ‘envelop op tafel’ zijn al zeker twee jaar oud. ‘Iedereen is even welkom bij ons, al eten ze maar één gang en drinken ze er water bij!’

Michel Herman weet niet waar het gerucht vandaan komt. ‘Mensen suggereren het op internetfora. Anderen praten daar weer over en zo gaat het rond. Ik hoop niet dat er gasten zijn die dit serieus nemen.’

Geen schade

Herman denkt niet dat er gasten wegblijven vanwege de ‘praatjes’. ‘Daar ben ik niet bang voor. We gaan er geen omzet door mislopen. Het is te ongeloofwaardig. Mensen die ons kennen, weten dat wij zo niet met onze gasten omgaan.’ Toch zou de gastheer de geruchten het liefst direct de wereld uit helpen. ‘Dat kan ik helaas niet, maar het is echt niet waar!’

Ook collega-driesterrenrestaurant Hof van Cleve in België is slachtoffer geweest van dit broodje aap-verhaal, dat door chef Peter Goossens hardnekkig wordt ontkend.

Reageer op dit artikel