nieuws

Overzicht alle driesterrenrestaurants van de wereld

Restaurant

Er zijn op dit moment wereldwijd 2.562 restaurants in het bezit van een of meerdere Michelinsterren. Hiervan behoren er 104 tot de absolute top en zijn door Michelin beloond met drie sterren. 385 restaurants scoren twee sterren en 2.073 eetgelegenheden zijn in bezit van één Michelinster.

Overzicht alle driesterrenrestaurants van de wereld

Dit blijkt uit een overzicht dat Michelin op verzoek van Misset Horeca samenstelde. Het zwaartepunt is verschoven van Frankrijk naar Japan. Dit laatste land – opgedeeld in twee gidsen – heeft een totaal van 32 driesterrenzaken, tegen 25 voor Frankrijk*.

In Amerika waardeert Michelin 10 restaurants met drie sterren. Dit continent telt drie gidsen: voor New York, San Francisco en Chicago. Dan komt Duitsland met negen restaurants met drie sterren gevolgd door Italië met zeven toprestaurants met de hoogste beloning.

Spanje en Portugal hebben er samen vijf, net als Hong Kong/Macau. In diverse landen blijft de teller voor driesterrenzaken op nul staan. Dit is bijvoorbeeld het geval in Zweden, Oostenrijk, Denemarken (Noma heeft er twee), Finland, Noorwegen, Griekenland, Hongarije en Tsjechië.

*De Franse gids voor 2012 verschijnt in maart van dit jaar. De data die hier genoemd worden, stammen uit de gids van 2011.

Klik hier voor het totaaloverzicht van Michelinsterren in de wereld.

Klik hier voor een lijst met alle driesterrenrestaurants en de chefs.

Reageer op dit artikel