nieuws

Pascal Jalhaij niet naar De Beukenhof

Restaurant

Chef-kok Pascal Jalhaij gaat niet aan de slag in de keuken van restaurant De Beukenhof in Oegstgeest. Dat zegt Sebastiaan Groothuis van het luxe horecabedrijf. Daarmee ontzenuwt Groothuis geruchten over een spoedige terugkeer van Jalhaij in een keuken.

‘Pascal heeft niet gesolliciteerd bij ons’, stelt Groothuis. ‘Het gerucht klopt niet. We hebben een goede chef-kok en een prima souschef. Het is wel zo dat hij hier wel eens komt en dan spreekt met eigenaar Erwin Rozendal. Ik heb geen idee wat de plannen zijn van hem.’

Jalhaij maakte vorig jaar juni bekend te stoppen bij het toenmalige tweesterrenrestaurant Vermeer in Amsterdam. Hij verraste daarmee de culinaire wereld en een periode van speculaties kwam opgang. Eind vorig jaar meldde Jalhaij dat hij zat te denken aan een ‘Vossius-achtige’ zaak, het liefst in Amsterdam. ‘In januari of februari sta ik er weer’, liet hij optekenen in De Telegraaf.

Inmiddels kruipt zijn kookloze periode naar een jaar toe en is er nog geen duidelijkheid over de plannen van één van de kroonprinsen van de Nederlandse keuken. Duidelijk is in ieder geval wel, dat hij niet aan de slag gaat in de keuken van restaurant De Beukenhof.

Reageer op dit artikel