nieuws

Paul McCartney werft restaurants voor vleesloze maandag

Restaurant

Als het aan ex-Beatle Paul McCartney ligt, schrapt de Britse bevolking ’s maandags vlees van het menu. McCartney is bezig met een grootscheepse ‘Meat-Free Monday’-campagne. McCartney heeft de chef-koks Giorgio Locatelli en Skye Gyngel al achter zich. Zij serveren voortaan op maandag vegetarische menu’s in hun restaurants.

Paul McCartney werft restaurants voor vleesloze maandag

Samen met zijn dochters Stella en Mary is Paul McCartney de drijvende kracht achter ‘Meat Free Monday’. Door één keer per week vlees te laten staan, verminderen we CO2-uitstoot afkomstig van de vleesproductie, luidt McCartney’s boodschap.

‘We moeten ons zorgen maken over de klimaatveranderingen,’ zegt hij in Britse krant The Independent. ‘En als we dat niet doen, laten we onze kinderen en hun eigen kinderen achter met een enorme puinhoop.’

De ex-Beatle weet ook de zanger Chris Martin en actrice Joanne Lumley achter zich. Verder hebben culinaire auteurs als Nigel Slater en Mark Hix vegetarische recepten geschreven voor de website www.supportmfm.org, waarmee de ‘Meat Free Monday’-campagne wordt ondersteund.

Reageer op dit artikel