nieuws

Per direct stekker uit Choix du Chef

Restaurant

Restaurant Choix du Chef in Den Haag, bekend van het tv-programma Mijn Tent is Top, is per direct gestopt met haar activiteiten. Financiële problemen zijn de oorzaak van de noodgedwongen sluiting.

Per direct stekker uit Choix du Chef

Sinds afgelopen januari blijkt de recessie er bij ons flink in te hakken en de omzetten blijven enorm achter, zo laten de eigenaren Jacqueline Caminada en Stephan Nijst in een emotionele e-mail hun besluit weten.

De afgelopen weken waren de eigenaren van Choix du Chef volgens eigen zeggen alleen maar bezig met gesprekken en onderhandelingen om kosten omlaag te brengen. Het concept werd aangepast en laagdrempeliger. Maar zonder resultaat.

Droom in duigen

‘De afgelopen weken waren heel zwaar en werd ons steeds duidelijker dat we met deze kosten-omzet verhouding telkens verder in de problemen kwamen. De grote hoeveelheid aanmaningen en het niet meer kunnen betalen van het toegewijde personeel heeft ons nu noodgedwongen er toe gezet om dan toch maar per direct de knoop door te hakken’, aldus Caminada en Nijst.

Met de sluiting van Choix du Chef valt voor Camanida en Nijst een droom in duigen. Twee jaar geleden namen ze deel aan het tv-programma Mijn Tent is Top waarin ze een nieuwe restaurant moesten starten. Choix du Chef won niet, maar maakte goede indruk op gastronomisch vlak. Nu is het over voor het Haagse restaurant.

De komende tijd zijn de eigenaren bezig met de afwikkeling van Choix du Chef. Caminada en Nijst streven naar een toekomst met minder zorgen. Kort na de afhandeling van Choix du Chef verwachten de eigenaren hun tweede kindje.

Update 11-05-2010: Inmiddels is bekend geworden dat ook restaurant Gold Delicious in Maastricht de deuren heeft gesloten. De uitbaters Bülent Karaca en Gül Sokmen zijn een jaar na de opening ergens half maart gestopt met de exploitatie.

Reageer op dit artikel