nieuws

Pierre Wind runt ‘grootste keuken’ in stadion

Restaurant

Televisiekok Pierre Wind heeft op 25 september in het ADO-stadion in Den Haag de ‘grootste keuken’ onder zijn hoede gehad. In het kader van ‘De Week van de Smaak’ waren zo’n 10.000 basisschool-leerlingen aanwezig.

Pierre Wind runt ‘grootste keuken’ in stadion

De jonge koks reisden af naar het stadion om aan de slag te gaan in de keuken van Pierre Wind. De televisiekok is smaakambassadeur. Doel van de bijeenkomst was het benadrukken van het belang van echt gezond eten voor kinderen. Als kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met voedsel uit de duurzame landbouw, is de kans groter dat ze later goede keuzes maken, verwacht de organisatie van ‘De Week van de Smaak’.

Door middel van verschillende activiteiten maakten kinderen kennis met smaak en gezond eten. Zo was er een VoedselDoeMarkt waar regionale en biologische producten te proeven waren en een BeweegFun Dorp. Samen met Wind deden de kinderen de Nationale Smaaktest. Deze is speciaal door chef ontwikkeld. Voor scholen die niet aanwezig waren in het stadion, is digitaal lesmateriaal beschikbaar via www.weekvandesmaak.nl

Het streven is om het evenement ‘Grootste keuken’ elke twee jaar te laten plaats vinden, telkens in een ander stadion.

Reageer op dit artikel