nieuws

Portlevering stopt na incident met vrouw tijdens bezoek porthuis

Restaurant

Provignoble wijnkopers in Nieuwegein verbreekt per direct alle relaties met het Portugese porthuis Quinta do Portal. Aanleiding van de breuk is een onverkwikkelijke gebeurtenis tijdens een klantenreis naar het porthuis. De eigenaar van het Portugese bedrijf zou een vrouwelijke reisgenoot onheus hebben bejegend.

Portlevering stopt na incident met vrouw tijdens bezoek porthuis

Dat laat het Nederlandse wijnbedrijf weten. ‘Gedurende de eerste nacht in het gastenverblijf van Portal is één van de vrouwelijke gasten door de eigenaar van het porthuis dermate onheus bejegend, dat de groep zich genoodzaakt zag Quinta do Portal onmiddellijk te verlaten’, meldt manager annex wijnadviseur Bas Vorsteveld.

Teruggekeerd in Porto is met behulp van het Nederlands consultaat aangifte gedaan bij de Portugese politie. Vorsteveld: ‘De verdachte is verhoord en de politie heeft de zaak nu in onderzoek’.

Het voorval is voor Provignoble reden om direct te breken met Quinta do Portal. Provignoble werkte acht jaar samen met Quina do Portal. Voor de meegereisde klanten, twaalf in het totaal, betreurt de wijnhandelaar de gang van zaken in hoge mate. ‘Wij zijn onze klanten erkentelijk voor de wijze waarop zij met deze moeilijke omstandigheden zijn omgegaan’.

Reageer op dit artikel