nieuws

Problemen restaurants door kantoorcrisis

Restaurant

Aanhoudende leegstand van kantoren zorgt voor problemen in de Amsterdamse horeca. Restaurant D’licious op het kantorenpark Oostenburgereiland heeft het faillissement aangevraagd en The Colour Kitchen ziet af van een tweede restaurant in Amsterdam.

Problemen restaurants door kantoorcrisis

Frits Pannekoek van investeringsbedrijf Vijverborgh en medefinicier van D’licious en The Colour Kitchen laat weten dat er een conflict is bouwbedrijf Heijmans, dat het Oostenburgereiland zou volbouwen.

‘Wij hebben zelf besloten D’licious te sluiten en het faillissement aan te vragen, omdat het onverantwoord is de locatie op basis van de geldende omstandigheden open te houden. Met name het uitblijven van nieuwbouw van kantoren en het geplande hotel betekent op middellange termijn te weinig toekomstperspectief’, aldus Pannekoek op de website van Het Parool.

‘Geen ontwikkeling meer’

Het aanvragen van het faillissement van D’licious betekent tevens het einde van de restaurantformule, laat Christine Pannekoek, dochter van Frits Pannekoek en adviseur van Vijverborgh weten.

De problemen met kantoorruimtes betekent ook een streep door de tweede zaak van The Colour Kitchen in Amsterdam. Ben van Beurten van The Colour Kitchen laat weten dat er buiten Amsterdam wordt gezocht naar een tweede locatie.

‘Maastricht of Breda ligt voor de hand. Er zijn in Amsterdam niet zo veel goede locaties die passen in ons concept. Het Oostenburgereiland leek een goede plek. Meer er gebeurt niets. Het is geen buurt in ontwikkeling meer’, aldus Van Beurten.

Reageer op dit artikel