nieuws

Ramsay: ‘Veel koks koken voor medailles

Restaurant

Groot-Brittannië heeft een overschot aan koks die teveel bezig zijn met koken voor hun eigen ego en voor medailles. Ze hebben veel te weinig oog voor de omgeving en voor de gast. Dat zegt de Britse topkok Gordon Ramsay.

Ramsay: ‘Veel koks koken voor medailles

‘Er zijn op dit moment heel veel van dat soort chefs in Groot-Brittannië: chefs die wachten op medailles en gejuich, maar niet genoeg aandacht hebben voor alles wat met de klant te maken heeft. Maar het draait echt allemaal om de klant. Dat mag geen enkele chef ooit vergeten, hoe geweldig zijn sauzen ook zijn’, aldus Ramsay in zijn jongste boek De Autobiografie.

In zijn nawoord haalt Ramsay ook nog flink uit naar de Britse keuken. ‘We liggen fucking mijlenver achter. Ga eens naar een Frans wegrestaurant. Je krijgt parelhoen met linzen, of fantastisch lamsvlees. De Britse keten van wegrestaurants Little Chef heeft geen chefs in dienst, maar mensen die genoeg weten van de aanwezige technologie om voorgekookte maaltijden op te rijmen’.

De Autobiografie van Gordon Ramsay is het meest recente boek van de Britse topkok. Ramsay vertelt openhartig over zijn leven. Over zijn moeilijke jeugd vol familieproblemen, over zijn mislukte voetbalcarrière en over zijn stormachtige opmars in de keuken.

Tip:

Bestel dit boek nu in onze boekenshop

Reageer op dit artikel