nieuws

Ramsay wil Alain Ducasse aanvallen

Restaurant

Gordon Ramsay heeft als ultiem doel een driesterrenzaak bezitten in Parijs. De Britse topkok wil dolgraag het gevecht aangaan met de Franse kooklegende Alain Ducasse. ‘Het is pas afgelopen als ik drie sterren heb in Parijs’.

Ramsay wil Alain Ducasse aanvallen

Dat zegt Gordon Ramsay in een uitgebreid artikel in De Volkkrant. Ramsay, met elf restaurants in bezit verdeeld over de wereld, wil de komende tijd flink groeien. Het einddoel is Parijs, de hoofdstad van de haute cuisine. Deze week maakte hij overigens bekend dat in zijn groeiplannen ook Amsterdam zijn opgenomen. Volgend jaar wil hij er een restaurant openen.

Thuisbasis

Ramsay wil de Fransen verslaan op hun thuisbasis. ‘Het is pas afgelopen als ik drie sterren heb in Parijs. Als Ducasse een restaurant kan openen in New York, en Robuchon in Londen, dan moet fucking Ramsay toch een zaak kunnen openen in Parijs’, aldus Ramsay in De Volkskrant.

Tv-werk

Gordon Ramsay werd in 1966 geboren in het Schotse Johnston, vlakbij Glasgow. De Brit leek op weg naar een profcarrière bij de Schotse topclub Glasgow Rangers. Een blessure gooide roet in het eten. Daarna werd hij kok en werkte zich snel op in het culinaire wereldje. In 1993 begon hij zijn eigen restaurant en twee jaar later kreeg hij zijn eerste Michelinster. In 2001 bekroonde Michelin hem met drie sterren. Inmiddels is hij dan ook begonnen met tv-werk wat hij nog steeds doet.

Reageer op dit artikel