nieuws

Rechtszaak tegen restauranthouder Chardiné

Restaurant

Restauranthouder Serge B. van het inmiddels gesloten Bib Gourmand-restaurant Chardiné uit Heerlen heeft volgens het Openbaar Ministerie zeven slachtoffers geschaad. De aantijgingen variëren van seksuele intimidatie tot seksueel misbruik. Onder de slachtoffers zijn ook diverse stagiairs van het bedrijf.

Rechtszaak tegen restauranthouder Chardiné

De misbruikzaak van de restauranthouder dient deze week in de rechtbank van Maastricht. Op 22 maart wordt de uitspraak verwacht.

Stages

Volgens het OM vond het misbruik plaats onder dreiging van verlies van de stageplaats, ook zou de restauranthouder de medewerkers dreigen dat ze nergens anders in de horeca meer aan de slag zouden kunnen. Dit meldt Dagblad De Limburger.

De verdachte bleef zich beroepen op zijn zwijgrecht, ondanks aandringen van de rechters. Restaurant Chardiné in Heerlen is in januari 2012 gesloten.

Reageer op dit artikel